Wednesday , December 6 2023

The Lemon Clocks – Now Is The Time

Betyg - 8

8

Uppskattar man pop av det här slaget är många av skivans tretton spår närmast omistliga.

User Rating: Be the first one !
The Lemon Clocks - Now Is The Time
Skivbolag: Jam Records

Citronklockorna är allt annat än sura och du lär bli skitglad av att lyssna på Now Is The Time. Det här bandet tar dig med till ett glittrande land av honung, lättja, frihet, psykedeliska mönster och droppande LSD. Där är svamparna rökbara och magiska, solen skiner jämt, Alice springer halvnaken i Underlandet och Beatles är fortfarande de ouppnåeliga popgudarna.

The Lemon Clocks består av Stefan Johansson, Jeremy Morris och Todd Borsch. Dessa herrar har tidigare lirat i band som The Ringles, The Gilligans, Jeremy och The Proper Electronic Organization. Stefan har dessutom gett ut kritikerhyllade serier med samlingsalbum där popband med 60-talsprägel från världens många hörn har uppmärksammats. Med andra ord: den här trion kan sin sak och älskar den musik de gör. Det spelar ingen roll om det snöar, är dimmigt och mörkt ute, om det haglar eller regnar hela sommaren. Blundar du och lyssnar kommer solen att skina på dig, oavsett väderlek. Det här är solskenspop, power pop, vemod, glädje och flum. I över åtta minuter långa “Rainbow Bridge” är det till och med krautrock.

Plattan är hemkörd och produktionen låter tyvärr lite artificiellt plastig, men faktum är att låtarna och framförandet gör att man snart glömmer den detaljen och vänjer sig. Det är tur det, för uppskattar man pop av det här slaget är många av skivans tretton spår närmast omistliga. Trion kom samman på ett hotellrum i Liverpool, trots att Stefan är svensk och de andra två är amerikaner, och den här våren kommer de att ge sin första konsert i samma stad. Nämligen på The International Pop Overthrow Festival. Där lär de passa som hand i handske.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …