Sunday , September 24 2023

KÅRP – “Zero Heartbeat”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny singel. 

Denna heter “Zero Heartbeat” och kombinerar dansanta beats med åttiotalistiska syntljud och svävande sång. Att de sjunger ”Zero” flera gånger i refrängen uppskattar vi naturligtvis mycket!
For three years now we’ve been working on the apocalypse themed trilogy which finally ends with this upcoming EP. Along the way we’ve had to kill so many darlings it feels like cemetery would’ve been a more suitable theme. “Zero Heartbeat” might strike you as a deviation from our grand apocalypse project but it was conceived through staring in the eyes of potential failure. Welcome to the life of making Death Disco, berättar KÅRP. 

Lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!