Wednesday , July 24 2024

The Knife – The Knife

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[album, Rabid Records / Border, betyg: -]

The Knife lyser som en sol och sticker som en kniv, så varken omslag eller namn är missvisande. Bakom gruppen döljer sig syskonen Karin och Olof Dreijer. Karin, mer känd som sångerska i Honey is Cool står även här för de vokala insatserna. Olof står för det mesta av produktionen och när man hör honom beskriva Karins röst som ett instrument förstår man hur det kan låta som det gör.

Blanda Kate Bush och Björk samtidigt som du sätter på någon gammal 80-tals vinyl med experimentell musik och du börjar höra vissa likheter med The Knife. Singeln “Bird” vann redan i höstas P3s musikredaktions hjärta och med detta album finns det inget som tyder på annat än framgång. The Knife kan vara början på något stort likaväl som det kan bli en bortglömd pärla som bara finns gömd i ett fåtal skivhyllor. Men för mig är The Knife något stort redan idag!

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …