Starur – “Femme Fatale”

Vi inleder den nya veckan med att lyfta fram sångerskan och skådespelerskan Saga Björling, som bjuder på välgjord elektropop. 

Hennes artistnamn, Starur, är ett gammalt gotländskt begrepp som ungefär betyder ”oväntad snö långt fram på våren”. Ordet är varken positivt eller negativt, vilket Saga Björling lyfter fram:
– Om snön kommer, så kommer den. Det bara är så och man får göra det bästa av det hela. Ungefär så tänker jag med min musik också. 

Saga Björling har tidigare ägnat sig åt folkmusik i många år och uppträtt på Medeltidsveckan på Gotland. Hennes nya ”kreativa snöfall” går i en mörkare och mer elektronisk riktning. Bland inspirationskällorna nämner hon The Weeknd, Kate Bush, Rammstein och Kraftwerk.

Ni hör debutsingeln ”Femme Fatale” här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!