Wednesday , July 17 2024

Stilla Havet – ny EP och album på gång

Går det att vara mer nyromantiska än så här år 2023? Nej, sannolikt inte. 

Stilla Havet – alias Elias Eriksson, August Borg och Jeanette Axlander – är tillbaka med en ny EP, Igår som försvann, som fördjupar deras sound. 

Den 15 september släpps trios nya fullängdsskiva, Natten, producerad av Christian Gabel (bob hund, 1900), som beskrivs som ”ett album om det som sker i skuggorna och bortom ljuset. En tolv låtar lång upplevelse av kraut klädd i neon, ett mullrande mörker under en himmel av diskokulor, och en längtan efter kärlek i en dystopi.”

Blir det ett av den svenska new wavens bästa släpp sedan åttiotalet? Zero Magazine har stora förhoppningar. Bygg upp förväntningarna genom att lyssna på den nya EP:n här:    

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Urban Hane – “Nätter utan drömmar”

Nu över till en riktigt snygg svensk new wave-låt.  Det handlar om Urban Hane, som …