Saturday , June 22 2024

Ella Guru – No Strings Attached

Betyg - 6

6

Instrumental deep house med samplade röster från debuterande duo.

User Rating: Be the first one !
Omslag: Ella Guru - No Strings Attached
Skivbolag: Västkransen Records

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet Ella Guru döljer sig Tommy Galento Nilsson och Daniel Strand som träffades på ett jam 2021. Det här är deras första samarbete på skiva.   

Gitarristen och mångsidige mångfixaren Tommy Galento Nilsson är ingen musikalisk nybörjare direkt. Han har gett ut åtskilliga album vid det här laget, både som soloartist, med Jonna, Galento & A Gilbert Play, Oh Lucky Star, OK Star Orchestra och Galento Sound Service m.fl. Rytmskaparen Daniel Strand i sin tur har gett ut skivor tillsammans med Erik Danielson under namnet Bike Thieves sedan 2018. Herrarna möttes på ett jam bland vänner och snart hängde de i Galentos studio där den här skivans låter kom till liv. Titelspåret inleds med vågor som slår upp på land, ett stadigt beat tar fart och så smyger instrumenten sig in som agenter om natten. Klart dansant och svängig låt med congas, stråkar och gitarrfigurer influerade av musiken från de Baleariska öarna. Vågorna återkommer under de över 8 minuter låten pågår och en samplad röst gör sig också hörd innan skvalpet så småningom dör ut. EP-skivan avslutas med en remix av den här låten, gjord av Basel´s Alma Negra, men här är vågorna spolade (om ni ursäktar skämtet) och den samplade rösten mer frekvent förekommande. Däremellan får vi njuta av ”Ellas Fonk” och ”Things Fall Apart”. Den förstnämnda av dessa är redan från start en svängig dansfest baserad på slagverk och elektronik, samt en röst som sjunger samma sak hela tiden. Rytmerna upprepar sig maskinellt och antingen finner man dem enformiga eller suggestiva, beroende på humör. Jag kan inte påstå att jag är något större fan av housemusik i någon form egentligen, men de bästa låtarna på den här ep:n sätter igång dansnerven t.o.m. hos mig. Det är inte illa jobbat.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …