Junodef – “She Wants To Win”

Vi vill nu gärna lyfta fram Lundabandet Junodef – bestående av Karin Grönkvist, Norea Persson och Tyra Örnberg – som numera huserar i London. 

Trion, som turnerat med storheter som Editors och Blonde Redhead, beskriver sin musik som ”dark dreamscapes and haunting harmonies somewhere between doomsday pop and art rock.”

En svävande melankoli, inte helt fjärran Slowdive eller Siouxsie and the Banshees, genomsyrar även deras nya singel, ”She Wants To Win”, som skrevs av Karin i en stuga i den svenska skogen och tematiskt behandlar människor som känner sig berättigade till din tid och energi. Budskapet är: ”Känner du dig fri och respekterad i dina relationer? Om inte… byyyeeeee!”

En suggestiv låt ni gör alldeles rätt i att kolla upp här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Akustisk jul med Editors

Finstämd Low-cover.