Wednesday , July 17 2024

Kaiak – “Call It Of”

Kaiak från Ulricehamn består av två män med fina meriter. 

Både Marcus Ubeda och Emil Gullhamn har haft stora framgångar som låtskrivare, såväl i pop- och rocksammanhang som i Melodifestivalen.

Tillsammans har de tidigare fått imponerande respons på sina finstämda covers av klassiska poplåtar (som Duran Durans “Ordinary World”, Limahls “Neverending Story” och Cyndi Laupers “True Colors”). 

På deras nya singel, “Call It Of”, som är ett samarbete med Video Nights, står snygg new wave- och soulinfluerad pop på menyn. Lite som ett möte mellan Ratata, Scritti Politti och Nik Kershaw. Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!