Krom – “Vi måste snacka”

Låt oss titta lite närmare på ett nytt band med två rutinerade män bakom maskinerna. 

Värmländska Krom består av Per-Erik Sundström och Mats Karlsson, som tidigare jobbat tillsammans med elektronisk dansmusik i över trettio års tid, men tröttnade på dansgolven och ville göra något annat. De har därför, åtminstone tillfälligt, lämnat house, trance och drum’n’bass bakom sig för att istället satsa på ett elektroniskt åttiotalssound. 

Deras singel ”Vi måste snacka” är inspirerad av Industrys gamla pärla ”State of the Nation” från 1984. 

Alla som gillar svensk pop med elektroniska förtecken, som Adolphson & Falk eller Saft, gör helt rätt i att kolla upp den här lilla humörhöjaren. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Vinn biljetter till Adolphson & Falks konsert i Lund den 8 december

Vinn biljetter till Adolphson & Falks konsert i Lund den 8 december! Den 8 december …