Friday , October 7 2022
Foto: Petter Duvander

Ny version av “Mer jul”!

Trevliga nyheter inför julruschen!

Zerofavoriterna Adolphson & Falk har spännande saker på gång. Till att börja med fyller ”Mer jul” fyrtio år, vilket firas med en ny version.

Tomas Adolphson och Anders Falk berättar:
– Tanken med ”Mer jul” var att den skulle spelas en enda gång i radioprogrammet Eldorado. Det blev inte så… Det blev 36 miljoner strömningar på Spotify och 4 x Platina! Hittills… Så här låter ”Mer jul” nu för tiden, fyrtio år efter tillkomsten, när vi framför den live på scen med vårt akustiska band med Mankan på kontrabas, Hasse på dragspel och julbjällror och Dagge bakom trummorna. De båda barnbarnen, Alma och Walter, som hörs i de sista kaosartade och skälvande sekunderna, får inte vara med på scen, det blir alldeles för sent för dem. Men låten, som skrevs innan ens deras föräldrar var födda, har nu blivit alla barns julsång. Mäktigt, tycker vi!

Men inte nog med detta. Den 21 december blir det dessutom en virtuell konsert, som kommer att sändas på www.mtaprod.tv.  

Följ Adolphson & Falks via deras Facebooksida:

Läs gärna mer om både jullåten och andra delar av duons karriär i Zero Magazines mycket ambitiösa intervju från häromåret.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Adolphson & Falk – rapport från jubileumsturnén

Det var en regnig decemberafton som mötte herrarna Tomas Adolphson och Anders Falk när de …