Twin Ritual – “Allie”

Vad sägs om lite modern amerikansk new wave-pop, som låter klassiskt åttiotalistisk? 

Twin Ritual från San Diego, med Laura Levenhagen bakom mikrofonen, kombinerar varma syntljud, smarta basgångar och övertygande sång på ett sätt som så smått leder tankarna till både Siouxsie and the Banshees och Blondie. 

Deras nya singel, ”Allie”, har både en stark text och en snygg melodi. Dessutom kommer den med en stilren video, som ni kan se ovan. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ladytron – tillbaka efter åtta år

Det var hela åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste fullängdare. Men nu är den …