Saturday , February 4 2023

Vlimmer – “Platzwort”

För ett par månader sedan introducerade Zero Magazine det Berlinbaserade enmansprojektet Vlimmer, med Alexander Leonard Donat bakom maskineriet, som kombinerar postpunk, darkwave och shoegaze för att skapa sin version av mörk atmosfärisk musik som han kallar ”darkgaze” eller ”grimwave”.

Vlimmers nya singel, “Platzwort”, handlar om hur oväntade tankar kan få oss att säga spontana saker, som med facit i hand inte var speciellt lyckade.

“Vi människor är våra huvudens slavar”, konstaterar Alexander Leonard Donat.

Med maniska trummor, melankoliska syntljud och Joy Division-stämningar har “Platzwort” potential att tilltala alla som uppskattar mörk musik med tysk sång.

Ni hör “Platzwort” här:

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Robert Görl hyllar kollegan Gabi Delgado och avslöjar nytt DAF-album

Hör "Ich denk an dich" här på Zero.