Wednesday , February 28 2024

Vlimmer – “Platzwort”

För ett par månader sedan introducerade Zero Magazine det Berlinbaserade enmansprojektet Vlimmer, med Alexander Leonard Donat bakom maskineriet, som kombinerar postpunk, darkwave och shoegaze för att skapa sin version av mörk atmosfärisk musik som han kallar ”darkgaze” eller ”grimwave”.

Vlimmers nya singel, “Platzwort”, handlar om hur oväntade tankar kan få oss att säga spontana saker, som med facit i hand inte var speciellt lyckade.

“Vi människor är våra huvudens slavar”, konstaterar Alexander Leonard Donat.

Med maniska trummor, melankoliska syntljud och Joy Division-stämningar har “Platzwort” potential att tilltala alla som uppskattar mörk musik med tysk sång.

Ni hör “Platzwort” här:

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Robert Görl hyllar kollegan Gabi Delgado och avslöjar nytt DAF-album

Hör "Ich denk an dich" här på Zero.