DAF släpper nya singeln “Kunststoff”

Förra våren lämnade Gabi Delgado-López,  lika plötsligt som tragiskt, jordelivet (läs gärna Zeros stora avskedsartikel här).

Som en hyllning till sin bortgångne vän och kollega har Robert Görl sammanställt ett nytt DAF-album, som bygger på tidigare inte slutförda låtskisser från åttiotalet. 
– Efter Gabis död kände jag mig osäker på vad jag skulle göra. Att ersätta honom med en annan sångare var aldrig ett alternativ. Efter hand kom jag fram till att den bästa lösningen var att skriva klart och delvis sjunga texterna själv. Det kändes ofta som om Gabi satt bredvid mig när jag jobbade. Ett par av texterna blev som han skulle kunna ha gjort dem, men samtidigt med en rejäl touch av mig, berättar Robert.

26 november släpps det nya DAF-albumet Just One More på Grönland Records. Robert Görl bjuder, som ett andra smakprov, nu på en ny singel vid namn ”Kunststoff”, som verkligen låter klassisk DAF på alla sätt.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Robert Görl hyllar kollegan Gabi Delgado och avslöjar nytt DAF-album

Hör "Ich denk an dich" här på Zero.