Sunday , November 27 2022

DAF släpper nya singeln “Kunststoff”

Förra våren lämnade Gabi Delgado-López,  lika plötsligt som tragiskt, jordelivet (läs gärna Zeros stora avskedsartikel här).

Som en hyllning till sin bortgångne vän och kollega har Robert Görl sammanställt ett nytt DAF-album, som bygger på tidigare inte slutförda låtskisser från åttiotalet. 
– Efter Gabis död kände jag mig osäker på vad jag skulle göra. Att ersätta honom med en annan sångare var aldrig ett alternativ. Efter hand kom jag fram till att den bästa lösningen var att skriva klart och delvis sjunga texterna själv. Det kändes ofta som om Gabi satt bredvid mig när jag jobbade. Ett par av texterna blev som han skulle kunna ha gjort dem, men samtidigt med en rejäl touch av mig, berättar Robert.

26 november släpps det nya DAF-albumet Just One More på Grönland Records. Robert Görl bjuder, som ett andra smakprov, nu på en ny singel vid namn ”Kunststoff”, som verkligen låter klassisk DAF på alla sätt.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Noise Reduction System: Formative European Electronica 1974-1984

Carlos Perón – Yello, rösti och boxen Noise Reduction System

Whisky, rösti, flanger, phaser och sponsring från en porrkung? Gamle Yello-medlemmen Carlos Perón minns tiden kring 1980 med anledning av boxen Noise Reduction System, som samlar europeiska elektronikpionjärer från åren 1974 till 1984.