Monday , January 30 2023

CHIVVY– “Reign”.

Göteborgsbandet CHIVVY, som består av Alexandra Tortosa och Ester Ingrid Sophia Hilmersson, släppte häromåret sitt debutalbum och möttes av unisona hyllningar både i Sverige och resten av Europa.

Duon blandar shoegaze och postpunk med drömpop och har jämförts med Warpaint, Cocteau Twins och Massive Attack. De utforskar även elektroniska ljudvärldar och har samarbetat med bland andra Göteborgselektronikerna. 

CHIVVY är nu tillbaka med en ny singel som heter “Reign”.
– Den handlar om fantasin kontra verkligheten och hur det kan vara lättare att leva i en drömvärld än att ta kontroll över sitt liv, berättar de för Zero Magazine.

“Reign” är en försmak på den nya EP:n, XVI, som släpps på Novoton i vår. De beskriver den som sitt mest experimentella alster hittills, där låtarna vuxit fram genom att de improviserat i studion, både själva och tillsammans med andra musiker och producenter.

Zero Magazine är imponerade och ser fram emot mer.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!