CHIVVY– “Reign”.

Göteborgsbandet CHIVVY, som består av Alexandra Tortosa och Ester Ingrid Sophia Hilmersson, släppte häromåret sitt debutalbum och möttes av unisona hyllningar både i Sverige och resten av Europa.

Duon blandar shoegaze och postpunk med drömpop och har jämförts med Warpaint, Cocteau Twins och Massive Attack. De utforskar även elektroniska ljudvärldar och har samarbetat med bland andra Göteborgselektronikerna. 

CHIVVY är nu tillbaka med en ny singel som heter “Reign”.
– Den handlar om fantasin kontra verkligheten och hur det kan vara lättare att leva i en drömvärld än att ta kontroll över sitt liv, berättar de för Zero Magazine.

“Reign” är en försmak på den nya EP:n, XVI, som släpps på Novoton i vår. De beskriver den som sitt mest experimentella alster hittills, där låtarna vuxit fram genom att de improviserat i studion, både själva och tillsammans med andra musiker och producenter.

Zero Magazine är imponerade och ser fram emot mer.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Pale Waves: Kiss

Catchy gothpop från Pale Waves

Videoaktuella med "Kiss".