Monday , September 26 2022

Pink Milk – “Vill ha dig”

För fyra år sedan släppte den Gotlandsbaserade duon Pink Milk debutalbumet Purple. En skiva som innehöll en fantastisk cover på Foreigners klassiska åttiotalshit ”I Want To Know What Love Is” och mottogs med fina omdömen som ”en dånande uppvisning i alternativ rockmusik”.

Nu släpper de sin andra singel från det kommande albumet Ultraviolet. Maria och Edward Forslund beskriver nya ”Vill ha dig” enligt följande: 
– Musikaliskt lever vi ständigt i 80-talet, och för just den här låten har vi hämtat inspiration från svenskt 80-tal och artister som Anne-Lie Rydé, Marie Fredriksson och Eva Dahlgren.

En suggestiv ljudvärld med ekon, dundrande trummor och klagande gitarrer leder dock snarare tankarna till Cocteau Twins, The Jesus and The Mary Chain eller Slowdive.

Zero Magazine är imponerade. Alla vänner av atmosfärisk rock, dark wave, shoegaze och postpunk måste absolut kolla upp det här bandet! 

Den nya fullängdaren Ultraviolet släpps den 24 september, såväl digitalt som på vinyl.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!