Sunday , December 4 2022

Fascinerande och psykedeliskt minialbum från Glassmanet

Den hemlighetsfulla och högintressanta norska artisten Glassmanet, som experimenterar med psykedelisk drömpop och audiovisuella upplevelser, har nu släppt minialbumet Glassplanet. 

Skivan innehåller åtta låtar, men tickar ändå in på endast elva minuter. Det handlar, med andra ord, om musikaliska upplevelser bortom det vanliga popformatet. 

Bland Glassmanets inspirationskällor kan nämnas Slowdive, Cocteau Twins, Lush och My Bloody Valentine.

Ni gör helt rätt i att följa med på en suboceanisk och intergalaktisk resa genom psykedelisk drömpop, spacerock, shoegaze och ambient avantgardepop.

Zero Magazine applåderar kreativiteten och ser fram emot mer utmanande musik! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!