Saturday , February 4 2023

Julian Brandt samarbetar med Hans Erkendal på nya “The Devil Under My Feet”

Efter samarbeten med svenska pionjärer och kultartister inom den elektroniska musiken som Ralph Lundsten, Greg Fitzpatrick, Johan Kinde, Marina Schiptjenko, Tom Wolgers, Johan Vävare och EMMON fortsätter Julian Brandt nu konceptet med nya singeln “The Devil Under My Feet”, där han jobbar tillsammans med ingen mindre än Hans Erkendal från The Mobile Homes.

“The Devil Under My Feet” är det nya smakprovet från Julians kommande soloalbum, där han gästas av flera intressanta kollegor från den svenska elektroniska scenen.    

Den handlar om lockelsen till det mörka. 
– Det är en tung låt, där jag sjunger om destruktiva tankar. Man undrar ju ibland om det är det goda eller onda som styr allt som händer i vår värld, berättar han för Zero Magazine. 

Ni hör den välgjorda och smått Depeche Mode-influerade låten här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Fem snabba frågor till Lustans Lakejer om nya konsertfilmen

Missade du Lustans Lakejers hyllade konsert på Cirkus i Stockholm i vintras?  Då har du …