Thursday , December 1 2022

Noel Gallagher samarbetar med Johnny Marr

Ni har väl inte missat att Noel Gallagher släppt en fin singel, där ingen mindre än Johnny Marr trakterar gitarren? 

Soundmässigt leder det så smått tankarna till både New Order och The Cure. 

Noel Gallagher’s High Flying Birds jobbar nu på sitt fjärde studioalbum och ”Pretty Boy” är första aptitretaren. 
– “For this new record it was the first thing I wrote, the first thing I demoed and the first thing I finished, so it’s only right that it’s the first thing people get to hear. Massive shout out to my mainest man Johnny Marr for taking it somewhere special.”, säger han.

Zero Magazine nickar belåtet med och hoppas att hela Gallaghers nästa skiva går i samma riktning. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Elektronisk dansmusik från Noel Gallagher

Kanske rentav lite Depeche Mode-känsla?