Noel Gallagher samarbetar med Johnny Marr

Ni har väl inte missat att Noel Gallagher släppt en fin singel, där ingen mindre än Johnny Marr trakterar gitarren? 

Soundmässigt leder det så smått tankarna till både New Order och The Cure. 

Noel Gallagher’s High Flying Birds jobbar nu på sitt fjärde studioalbum och ”Pretty Boy” är första aptitretaren. 
– “For this new record it was the first thing I wrote, the first thing I demoed and the first thing I finished, so it’s only right that it’s the first thing people get to hear. Massive shout out to my mainest man Johnny Marr for taking it somewhere special.”, säger han.

Zero Magazine nickar belåtet med och hoppas att hela Gallaghers nästa skiva går i samma riktning. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Elektronisk dansmusik från Noel Gallagher

Kanske rentav lite Depeche Mode-känsla?