Sunday , November 27 2022

Garbage släpper ny singel: “The Men Who Rule the World”

Skotsk-amerikanska Garbage, som gav oss sköna indiehits som ”Stupid Girl”, ”Queer”, ”Milk” och ”Push It” på nittiotalet, är tillbaka.   

Deras nya låt heter ”The Men Who Rule the World” och är en försmak på fullängdaren No Gods No Masters, som kommer i början av juni.

No Gods No Masters blir bandets sjunde album. Kvartettens karismatiska sångerska, Shirley Manson, beskriver den enligt följande: 
– This is our seventh record, the significant numerology of which affected the DNA of its content: the seven virtues, the seven sorrows, and the seven deadly sins. It was our way of trying to make sense of how fucking nuts the world is and the astounding chaos we find ourselves in. It’s the record we felt that we had to make at this time.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Elektronisk dansmusik från Noel Gallagher

Kanske rentav lite Depeche Mode-känsla?