Thursday , June 20 2024
Foto: Jens C. Hilner

Synthwavemästaren Damokles tillbaka med elektrofunkiga Shining Armor

Häromåret anordnade Anders Ekström Sveriges första synthwavefestival. 

Detta är dock inte den enda meriten den keyboardspelande eldsjälen har på sitt CV. Under namnet Damokles skapar han nämligen elektrofunkig synthwave av finaste modell.

Damokles kan sin Prince, sin Stevie Wonder och sitt Funkadelic. Hans musik är elektronisk, men hans musik är levande och cool och man kan riktigt se honom svänga med sin keytar när man lyssnar.

Han har dessutom en produktionstakt i klass med Prince under dennes glansdagar. I somras släppte han Bits & Pieces 4 och redan nu är nya Shining Armor ute. 

Den röda tråden är snygga syntljud, smarta melodier och en portion sympatisk humor, men en skillnad från tidigare releaser är att Shining Armor inte har ett lika tydligt science fiction-tema. 

I vanlig ordning är Damokles bred i sitt skapande och vi hittar många varierade influenser från det färgsprakande åttiotal han aldrig lämnat.

Läs Zero Magazines stora intervju med Damokles från häromåret här.

Införskaffa hans skivor här.

Lyssna på Shining Armor nedan. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Damokles tillbaka med sin neonskimrande synthwave

Keytarvirtuosen och åttiotalsfantasten Anders Ekström – i elektroniska kretsar mer känd som Damokles – som häromåret …