Wednesday , June 12 2024
Unify Separate, 2022
Foto: Mehdi Bagherzadeh

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede.

Nyligen gästade Suede Sverige och som förband hade man då med sig Unify Separate. Detta är dock inte det enda samarbetet grupperna emellan. Nu släpps singeln “The Void”, som gästas av ingen mindre än Suedes gitarrist Richard Oakes.

En låt som drivs av en blandning av attityd, new wave-stämningar, drivande bas och Moroder-esque syntar, skjuten till höjden av Richard Oakes snygga widescreen-gitarrer. Låten återfinns denna vecka i topp på Zeros Spotifylista #ZeroTopp30

Duon Unify Separate består av Andrew Montgomery (sång), även bekant från det skotska bandet Geneva, och Leo Josefsson (maskiner), frontmannen för svenska bandet Lowe.

Deras debutalbum First Contact, från 2019, fick fina recensioner och tog bandet ut i världen. Efter det blev det tyst, vilket kanske inte är så konstigt då världen befunnit sig i lockdown. Men nu vädrar gruppen morgonluft och släpper den 7 oktober sin uppföljare, Music Since Tomorrow.

Om ni gillar Suede, så kolla förresten gärna även vår stora intervju med Brett Anderson. 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …