Wednesday , June 12 2024

Damokles tillbaka med sin neonskimrande synthwave

Keytarvirtuosen och åttiotalsfantasten Anders Ekström – i elektroniska kretsar mer känd som Damokles – som häromåret anordnade Sveriges första synthwavefestival (läs mer här), har släppt ett nytt album.

Skivan ifråga heter Bits & Pieces 4 och i vanlig ordning är det neonskimrande synthwave som står på menyn, där den röda tråden är snygga syntljud, smarta melodier och sköna elektrofunkvibbar. Lite som ett åttiotalistiskt möte mellan Giorgio Moroder, Jean-Michel Jarre och Herbie Hancock.

Om Zero Magazine får bestämma, så borde ”Time To Move On” spelas på alla sommarfester i augusti. Plocka fram dansskorna, frisyrgelén och sväng era lurviga!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Synthwavemästaren Damokles tillbaka med elektrofunkiga Shining Armor

Häromåret anordnade Anders Ekström Sveriges första synthwavefestival.  Detta är dock inte den enda meriten den …