Saturday , August 20 2022

Damokles tillbaka med sin neonskimrande synthwave

Keytarvirtuosen och åttiotalsfantasten Anders Ekström – i elektroniska kretsar mer känd som Damokles – som häromåret anordnade Sveriges första synthwavefestival (läs mer här), har släppt ett nytt album.

Skivan ifråga heter Bits & Pieces 4 och i vanlig ordning är det neonskimrande synthwave som står på menyn, där den röda tråden är snygga syntljud, smarta melodier och sköna elektrofunkvibbar. Lite som ett åttiotalistiskt möte mellan Giorgio Moroder, Jean-Michel Jarre och Herbie Hancock.

Om Zero Magazine får bestämma, så borde ”Time To Move On” spelas på alla sommarfester i augusti. Plocka fram dansskorna, frisyrgelén och sväng era lurviga!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Freeweights

Tillbaka till framtiden med Freeweights

Neon, Ray-Bans och refränger som fastnar snabbare än tuggummi under en Converse-sula. Välkommen till 80-talet 2.0 med finska Freeweights.