Wednesday , July 24 2024

a-ha – tillbaka med den nya singeln och dramatiska videon “I’m In”

Senast det bjöds på nytt material från a-ha var 2015, när det kritikerrosade albumet Cast in Steel släpptes.

Nu är Norges främsta popband tillbaka igen med den snygga singeln ”I’m In”.

Magne Furuholmen, som skrivit låten, berättar:
– Den handlar om att visa engagemang och stöd. Alla vet hur svårt det kan vara, men det är vad som krävs för att få något att hända: förändring, utveckling, självförbättring, en bättre värld. Lättare sagt än gjort, förstås, men allt börjar med en tanke och att man säger det högt för sig själv. Därefter hårt arbete och insikten att ens engagemang har potential att förändra världen. Just say it: ”I’m in”.

”I’m In” är en aptitretare från det nya albumet, True North, som är planerat till slutet av oktober. Förutom en ny skiva kommer släppet även att omfatta en film, som visar bandet spela in musiken i den lilla staden Bodø, 90 km ovanför polcirkeln.

True North, som är norrmännens elfte och ett samarbete med symfoniorkestern Arctic Philharmonic, kommer att innehålla tolv låtar. Sex skrivna av Magne och likna många signerade Paul.
True North är ett brev från polcirkeln, en dikt från norra Norge tonsatt med musik, hälsar a-ha.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

new order - music complete, omslag

New Order – Music Complete

A-ha, Duran Duran och New Order släpper nya album inom loppet av en månad. Rör …