Saturday , August 20 2022

a-ha – tillbaka med den nya singeln och dramatiska videon “I’m In”

Senast det bjöds på nytt material från a-ha var 2015, när det kritikerrosade albumet Cast in Steel släpptes.

Nu är Norges främsta popband tillbaka igen med den snygga singeln ”I’m In”.

Magne Furuholmen, som skrivit låten, berättar:
– Den handlar om att visa engagemang och stöd. Alla vet hur svårt det kan vara, men det är vad som krävs för att få något att hända: förändring, utveckling, självförbättring, en bättre värld. Lättare sagt än gjort, förstås, men allt börjar med en tanke och att man säger det högt för sig själv. Därefter hårt arbete och insikten att ens engagemang har potential att förändra världen. Just say it: ”I’m in”.

”I’m In” är en aptitretare från det nya albumet, True North, som är planerat till slutet av oktober. Förutom en ny skiva kommer släppet även att omfatta en film, som visar bandet spela in musiken i den lilla staden Bodø, 90 km ovanför polcirkeln.

True North, som är norrmännens elfte och ett samarbete med symfoniorkestern Arctic Philharmonic, kommer att innehålla tolv låtar. Sex skrivna av Magne och likna många signerade Paul.
True North är ett brev från polcirkeln, en dikt från norra Norge tonsatt med musik, hälsar a-ha.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

new order - music complete, omslag

New Order – Music Complete

A-ha, Duran Duran och New Order släpper nya album inom loppet av en månad. Rör …