Saturday , April 13 2024

I Am Boleyn & Dear Sara – “Taking My Time”

Nu över till ett intressant samarbete med potential att tilltala alla som gillar modern elektronisk pop.

Å ena sidan I Am Boleyn, alias Lydia Owen Edmunds, en ryskfödd kosmopolit som gjort en uppskattad cover på Bananaramas ”Cruel Summer” och haft framgångar på UK Club Charts. Hon nämner Robyn, Annie och Goldfrapp som förebilder och beskriver sin musik som ”electro-pop with hints of neon lit 80s Berlin bars and a futuristic twist of Blade Runner”.

Å andra sidan svenska Dear Sara, eller Sara Nutti, som gör moderna och luftiga produktioner ackompanjerade av hennes unika och säregna röst. Saras musikskapande är präglat av uppväxten i en renskötarfamilj i Karesuando som, tillsammans med den så vanliga känslan av att längta bort och ut i världen, bidrar till hennes starka uttryck.

Tillsammans skapar de båda vacker och drömsk synthwave. Ni hör ”Taking My Time” här:

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Synthwavemästaren Damokles tillbaka med elektrofunkiga Shining Armor

Häromåret anordnade Anders Ekström Sveriges första synthwavefestival.  Detta är dock inte den enda meriten den …