Sunday , September 25 2022

I Am Boleyn & Dear Sara – “Taking My Time”

Nu över till ett intressant samarbete med potential att tilltala alla som gillar modern elektronisk pop.

Å ena sidan I Am Boleyn, alias Lydia Owen Edmunds, en ryskfödd kosmopolit som gjort en uppskattad cover på Bananaramas ”Cruel Summer” och haft framgångar på UK Club Charts. Hon nämner Robyn, Annie och Goldfrapp som förebilder och beskriver sin musik som ”electro-pop with hints of neon lit 80s Berlin bars and a futuristic twist of Blade Runner”.

Å andra sidan svenska Dear Sara, eller Sara Nutti, som gör moderna och luftiga produktioner ackompanjerade av hennes unika och säregna röst. Saras musikskapande är präglat av uppväxten i en renskötarfamilj i Karesuando som, tillsammans med den så vanliga känslan av att längta bort och ut i världen, bidrar till hennes starka uttryck.

Tillsammans skapar de båda vacker och drömsk synthwave. Ni hör ”Taking My Time” här:

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Freeweights

Tillbaka till framtiden med Freeweights

Neon, Ray-Bans och refränger som fastnar snabbare än tuggummi under en Converse-sula. Välkommen till 80-talet 2.0 med finska Freeweights.