Thursday , December 1 2022

Roya – tillbaka med singeln “Break the Lines”

Den Stockholmsbaserade amerikanskan Roya är tillbaka med sin första nya singel på över två år.

”Break the Lines” är ett mörkt kraftpaket med en suggestiv basgång. Roya berättar om låten:
– Jag ville fånga alla känslor av frustration, hjälplöshet, ilska och till och med eufori som kommer med att dras till saker eller människor som i slutändan är dåliga för en, men som man ändå inte riktigt klarar att släppa. Det är verkligen ett fruktansvärt tillstånd att vara i!

Roya jobbar på ett nytt album, som är planerat till senare i år. Vill ni veta mer om hennes musikskapande? Då rekommenderas Zero Magazines stora intervju från häromåret!

Ni hör “Break The Lines” nedan. Missa inte heller den fantastiska musikvideon!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!