Roya släpper ambientalbumet Bound i november!

Den Stockholmsbaserade amerikanskan Roya, som de senaste åren fått mycket positiv uppmärksamhet för sin välproducerade cold wave, har ett nytt fullängdsalbum på gång.

Royas nya album kommer att heta Bound och släpps den 17 november på digitala plattformar och som limiterad vinylskiva.

Bound skrevs under pandemitiden och skiljer sig ganska mycket från Royas tidigare släpp, Hive och Pulse, då det handlar om ett instrumentellt ambientalbum skapat på den klassiska synten Buchla Music Easel.

Roya beskriver Bound enligt följande:

”Det var egentligen inte meningen att jag skulle släppa låtarna till allmänheten i de här råa versionerna. Jag utforskade instrumentet och hade planerat att kanske använda vad jag spelat in som grunden till något annat. Men när jag lyssnade igenom materialet kändes det som att jag lyckats sätta mitt personliga avtryck på ett sätt som jag inte ville förstöra. Så jag bestämde mig för att ge ut musiken precis som den är.”

Bound kommer att släppas på det egna skivbolaget eshqi records. Zero Magazine uppmuntrar självklart alla att lyssna på det här spännande och annorlunda verket!

Följ Roya via hennes Facebooksida och Bandcamp-sida.

Läs gärna Zero Magazines stora intervju med Roya här! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!