Thursday , December 1 2022

Roya släpper ambientalbumet Bound i november!

Den Stockholmsbaserade amerikanskan Roya, som de senaste åren fått mycket positiv uppmärksamhet för sin välproducerade cold wave, har ett nytt fullängdsalbum på gång.

Royas nya album kommer att heta Bound och släpps den 17 november på digitala plattformar och som limiterad vinylskiva.

Bound skrevs under pandemitiden och skiljer sig ganska mycket från Royas tidigare släpp, Hive och Pulse, då det handlar om ett instrumentellt ambientalbum skapat på den klassiska synten Buchla Music Easel.

Roya beskriver Bound enligt följande:

”Det var egentligen inte meningen att jag skulle släppa låtarna till allmänheten i de här råa versionerna. Jag utforskade instrumentet och hade planerat att kanske använda vad jag spelat in som grunden till något annat. Men när jag lyssnade igenom materialet kändes det som att jag lyckats sätta mitt personliga avtryck på ett sätt som jag inte ville förstöra. Så jag bestämde mig för att ge ut musiken precis som den är.”

Bound kommer att släppas på det egna skivbolaget eshqi records. Zero Magazine uppmuntrar självklart alla att lyssna på det här spännande och annorlunda verket!

Följ Roya via hennes Facebooksida och Bandcamp-sida.

Läs gärna Zero Magazines stora intervju med Roya här! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!