Monday , September 26 2022
Foto: Krichan Wihlborg

Vogon Poetry – remixsamarbete med Mystic Experience

Den skånsk-göteborgska elektropoptrion Vogon Poetry har släppt en ny singel.

Närmare bestämt ”Milliways”, som är ett samarbete med den schweiziska DJ-duon Mystic Experience. Roger Tell berättar:
– Vi fick många önskemål om att originalversionen av ”Milliways” skulle släppas som singel från vår senaste platta, Deep Thought, men det fanns inte riktigt plats för det då. När vi fick höra talas om Mystic Experience och lyssnade på vad de gjorde, så kändes det dock helt rätt att låta deras dansgolvssound gifta sig med vår sci-fi-pop. Resultatet blev en galet snygg remix.

Elektroniskt, melodiskt och dansant. Allt på en gång. Ni hör remixen av ”Milliways” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Moist – ny singel och video: “Under My Skin”

Låt oss titta närmare på ett nytt släpp från en av Sveriges mest kreativa artister, …