Lowe - Rickard, Leo och Medhi

LOWE återförenas för hyllningslåt till Ukraina

Svenska LOWE hade under sina aktiva år störst framgångar i östra delarna av Europa. Nu har gruppen återförenats med samtliga originalmedlemmar som kvartett för släppet av ”Uniform Alpha”, en hyllningslåt till Ukraina.

– Det kändes som en naturlig och brådskande sak att släppa ”Uniform Alpha” och visa vårt stöd för våra vänner och fans i landet, säger sångaren Leo.

”Uniform Alpha” innehåller ett utdrag av dikten Wings av den ukrainska poeten Lina Kostenko uppläst av den ukrainske skådespelaren Bogdan Stupka. Konstverken och symbolerna skapades av den prisbelönte ukrainska designern Dmytro Yarynych.
– Det är så overkligt och hjärtskärande att så många av de människor och platser vi har besökt och lärt oss att älska nu får gå igenom denna fruktansvärda mardröm, säger Mehdi som nu har återanslutit till bandet.

Utanför LOWEs hemland Sverige är Ukraina det land där bandet har spelat flest gånger. Videon till “Uniform Alpha” har sammanställts med hjälp av filmer från deras turnéer i landet.

“Uniform Alpha” är LOWEs första release på över 10 år. Gruppmedlemmarna ligger dock inte på latsidan utan återfinns till vardags i andra elektroniska konstellationer. Rickard Gunnarsson återfinns i skivaktuella Seadrake och Leo Josefsson spelar numera tillsammans med Andrew Montgomery (tidigare sångare i det skotska indiebandet Geneva) under namnet Unify Separate.  Om man vill se dem live, så spelar de i veckan förband till inga mindre än Suede på Annexet i Stockholm.

Alla intäkter från “Uniform Alpha” går oavkortat till UNICEF. Se videon här nedan.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …