Unify Separate

Nya singeln från Unify Separate “Solitude & I”: ett elektroniskt in-your-face manifest

Stockholmsbaserade elektropopduon Unify Separate, aka Us,  släpper den nya singeln “Solitude & I”.

Unify Separate skapar filmisk elektronisk pop och består av Andrew Montgomery (sångare i skotska indiebandet Geneva) och Leo Josefsson (sångare i Lowe och keyboardist i Statemachine). Det kritikerrosade debutalbumet First Contact har fått fäste på den elektroniska scenen och de har redan hunnit med att turnera i Sverige, Tyskland och Storbritannien.

– Vi skrev “Solitude & I” påverkade, både ekonomiskt och psykologiskt, av situationen i världen just nu. Att inte kunna fortsätta att turnera har varit oerhört tungt, berättar Andrew Montgomery.

– Vi bestämde oss för att skriva ett elektroniskt “in-your-face”-manifest, en uppmaning att aldrig ge upp sina drömmar, fortsätter Leo Josefsson, vars produktion kombinerar drum and bass-rytmer och Depeche Mode-syntar samtidigt som Andrews passionerade röst ger ljudlandskapet maximal effekt.

Videon till “Solitude & I” släpps samma dag och beskrivs som en “mörk, dystopisk framtidsvision med ett allt för aktuellt tema”.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …