OctoLab – videopremiär och intervju om “Afternoon Avenue”

Det var länge sedan vi hörde ifrån Lysekils elektropopstoltheter, OctoLab. Men nu är Arielle Andersson och Fredrik Lundvall Kindsäter tillbaka med en ny singel och video. Zero Magazine tog tillfället i akt att ställa några snabba frågor till duon. 

Hej, Arielle och Fredrik, och tack för att ni tar er tid att svara på några frågor! Nya “Afternoon Avenue” skulle kunna beskrivas som ett poppigt syntdrama med ödesmättat innehåll. Vad hade ni för ambitioner med låten? 
– Den handlar om olika hot mot vår planet och existens. Som miljöförstöring, krig, pandemier, asteroider och inte minst mänskligheten själv. Vad händer när vi inte längre kan bo på vår jord? Tilltron till forskning och framtiden är i viss mån hoppfull, men vi behöver göra om och göra rätt innan det är för sent för oss. 

Understryker den snygga videon, som är producerad av Fandango Film, låtens allvarliga budskap? 
– Ja, den utspelar sig i en dystopisk närtid, där större delen av planeten dött och vi söker efter någon form av liv för att återstarta och börja om på nytt… 

Ni har samarbetat med Coyote och Lynx från The Brides of the Black Room. Hur fungerade det och är ni intresserade av fler kollaborationer i samma stil framöver? 
– Det var väldigt kul och kreativa samarbeten är något vi absolut vill fortsätta med! 

Hur har tiden under pandemin varit för er? 
– Tyvärr blev vår turné i Danmark och Tyskland inställd. Vi hade precis släppt albumet Mystery Park och såg fram emot livespelningar, men två veckor efter releasen stängde Europa ner, så det blev lite av ett antiklimax. Vi hade även oturen att bli allvarligt sjuka båda två. Det satte sina spår och vi är idag oerhört tacksamma för livet i stort och smått. Pandemin har fört med sig perspektiv och en uppskattning för saker som tidigare tagits för givna!  

Har ni fler releaser på gång framöver? 
– Det finns planer på att släppa en EP eller ett album. Vi har inte riktigt bestämt oss för formatet än, men det finns gott om material att jobba med. Ovanpå det har vi gjort en del remixer och andra samarbeten, som kommer att ges ut under året. 

I början av augusti ställer ni er på Electronic Summers scen i Göteborg. Vad kan vi förvänta oss? 
– Det är två år av återhållsamhet som ska släppas ut! 

”Afternoon Avenue” släpps via pbhmedia och Zero Magazine har fått äran att vara värd åt videopremiären! Ni ser den här:

Följ OctoLab på deras Facebooksida.

Följ pbhmedia här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …