Saturday , July 13 2024

Fem snabba frågor till Lustans Lakejer om nya konsertfilmen

Missade du Lustans Lakejers hyllade konsert på Cirkus i Stockholm i vintras? 

Då har du chansen att streama den nu på torsdag, 31 mars.

Konserten är 1 timme och 35 minuter lång och innehåller hela 21 låtar. Allt från tidiga klassiker som ”Begärets dunkla mål” och ”Skuggan av ett tvivel” via hits som ”Rendez-vous i Rio” och ”Diamanter” till nya publikfavoriter som ”Den fjärde mannen”.

Foto: Thron Ullberg

Zero Magazine ställde fem snabba frågor till Johan Kinde.

Spelningen på Cirkus var den första stora konserten ni gjorde efter pandemin. Hur kändes det att stå framför jublande Lustans Lakejer-fans igen?
– Det var en underbar känsla. Inte minst när vi visste att de som var där var riktigt inbitna fans och vi, förutom hitsen, också kunde spela flera av de lite mindre kända låtarna.

Även publiken hade en lång konserttorka bakom sig. Upplevde du att ni fick lite extra bra gensvar kvällen ifråga?
– Absolut. Det märktes att vår publik hade längtat efter oss lika mycket som vi hade längtat efter dem.

Det var dessutom den första konserten ni gjorde utan er fallne broder, Tom Wolgers. Var det känslosamt att spela ”Den fjärde mannen”?
– Det var ytterst känslosamt för oss alla. På alla tre konserterna under turnén var det partier i låten där jag fick bita ihop för att kunna slutföra den.

Cirkus Arena i Stockholm är en av Sveriges mest anrika scener. Tillförde lokalen något extra till konsertkvällen?
– Det är ju en fantastisk scen på många sätt. Inte minst var det inspirerande att kunna ha så bra ljussättning och Jonas Kleerups kreativa projektioner som en del av showen. Ofta finns det varken utrymme eller budget för sådant.

Vad har Lustans Lakejer annars på gång framöver? 
– Vi släpper en ny singel, både digitalt och på vinyl, den sjätte maj. Den heter “Jag kan läsa mellan raderna” och är en av de absolut starkaste låtarna från albumet som nu också äntligen är färdigt och kommer att innehålla elva nya originalkompositioner. I sommar hoppas vi kunna spela live så mycket som möjligt.

Konserten premiärstreamas 20:00 torsdagen den 31 mars. Biljett ger dig inte bara möjlighet att uppleva premiären, utan du kan dessutom se konserten så många gånger du vill under en veckas tid.

Läs mer om eventet här

Köp biljetter här

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Urban Hane – “Nätter utan drömmar”

Nu över till en riktigt snygg svensk new wave-låt.  Det handlar om Urban Hane, som …