Thursday , December 1 2022

Fem snabba frågor till Lustans Lakejer om nya konsertfilmen

Missade du Lustans Lakejers hyllade konsert på Cirkus i Stockholm i vintras? 

Då har du chansen att streama den nu på torsdag, 31 mars.

Konserten är 1 timme och 35 minuter lång och innehåller hela 21 låtar. Allt från tidiga klassiker som ”Begärets dunkla mål” och ”Skuggan av ett tvivel” via hits som ”Rendez-vous i Rio” och ”Diamanter” till nya publikfavoriter som ”Den fjärde mannen”.

Foto: Thron Ullberg

Zero Magazine ställde fem snabba frågor till Johan Kinde.

Spelningen på Cirkus var den första stora konserten ni gjorde efter pandemin. Hur kändes det att stå framför jublande Lustans Lakejer-fans igen?
– Det var en underbar känsla. Inte minst när vi visste att de som var där var riktigt inbitna fans och vi, förutom hitsen, också kunde spela flera av de lite mindre kända låtarna.

Även publiken hade en lång konserttorka bakom sig. Upplevde du att ni fick lite extra bra gensvar kvällen ifråga?
– Absolut. Det märktes att vår publik hade längtat efter oss lika mycket som vi hade längtat efter dem.

Det var dessutom den första konserten ni gjorde utan er fallne broder, Tom Wolgers. Var det känslosamt att spela ”Den fjärde mannen”?
– Det var ytterst känslosamt för oss alla. På alla tre konserterna under turnén var det partier i låten där jag fick bita ihop för att kunna slutföra den.

Cirkus Arena i Stockholm är en av Sveriges mest anrika scener. Tillförde lokalen något extra till konsertkvällen?
– Det är ju en fantastisk scen på många sätt. Inte minst var det inspirerande att kunna ha så bra ljussättning och Jonas Kleerups kreativa projektioner som en del av showen. Ofta finns det varken utrymme eller budget för sådant.

Vad har Lustans Lakejer annars på gång framöver? 
– Vi släpper en ny singel, både digitalt och på vinyl, den sjätte maj. Den heter “Jag kan läsa mellan raderna” och är en av de absolut starkaste låtarna från albumet som nu också äntligen är färdigt och kommer att innehålla elva nya originalkompositioner. I sommar hoppas vi kunna spela live så mycket som möjligt.

Konserten premiärstreamas 20:00 torsdagen den 31 mars. Biljett ger dig inte bara möjlighet att uppleva premiären, utan du kan dessutom se konserten så många gånger du vill under en veckas tid.

Läs mer om eventet här

Köp biljetter här

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lustans Lakejer – “Rialto”

1985 gav Ulf Lundell ut den mörka skilsmässoskivan Den vassa eggen, som innehöll den gripande …