Wednesday , July 24 2024
Foto: Petter Duvander

Lustans Lakejer – “Rialto”

1985 gav Ulf Lundell ut den mörka skilsmässoskivan Den vassa eggen, som innehöll den gripande balladen ”Rialto” som handlar om avstånd och längtan. Lundell kontrasterar ett grådaskigt Stockholm mot ett varmt Venedig och låten är fylld med lågmäld desperation.

Nu har ”Rialto” fått nytt liv genom Sveriges främsta new wave-band, Lustans Lakejer, som beskriver sin cover enligt följande: 
– I skuggan av den ondska som just nu väller in över Europa ger Lustans Lakejer ut vår nytolkning av en av världens vackraste kärlekssånger.

Zero Magazine applåderar! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Urban Hane – “Nätter utan drömmar”

Nu över till en riktigt snygg svensk new wave-låt.  Det handlar om Urban Hane, som …