Saturday , August 20 2022
Foto: Petter Duvander

Lustans Lakejer – “Rialto”

1985 gav Ulf Lundell ut den mörka skilsmässoskivan Den vassa eggen, som innehöll den gripande balladen ”Rialto” som handlar om avstånd och längtan. Lundell kontrasterar ett grådaskigt Stockholm mot ett varmt Venedig och låten är fylld med lågmäld desperation.

Nu har ”Rialto” fått nytt liv genom Sveriges främsta new wave-band, Lustans Lakejer, som beskriver sin cover enligt följande: 
– I skuggan av den ondska som just nu väller in över Europa ger Lustans Lakejer ut vår nytolkning av en av världens vackraste kärlekssånger.

Zero Magazine applåderar! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lustans Lakejer och Reeperbahn i Nyhetsmorgon på TV4

Nu på lördag, 4 december, kommer Johan Kinde från Lustans Lakejer och Dan Sundquist från …