Friday , August 12 2022

Faun – “Baldur”

Gillar ni Hedningarna, Garmarna och Dead Can Dance?

Då kan det vara en idé att kolla upp Faun från München. 

Sextetten, som har varit med sedan början av tvåtusentalet och nått ganska imponerande försäljningsframgångar i Mellaneuropa, tonsätter både historiska ballader och skriver egen musik  med influenser från olika tidsepoker. 

De kombinerar säckpipa, flöjt, vevlira, didgeridoo och harpa med mer moderna instrument. Texterna är på ett imponerande antal mer eller mindre exotiska språk, som mellanhögtyska, spanska, fornisländska, latin, ungerska och finska. 

Fauns nya singel heter ”Baldur” och är en försmak på det kommande albumet, Pagan, som släpps i slutet av april. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Maxida Märak Umeå Open 2016

Hanna Järver, Maxida Märak och Systraskap till Umeå Open

Umeå Open-festivalen presenterar nya namn.