Faun – “Baldur”

Gillar ni Hedningarna, Garmarna och Dead Can Dance?

Då kan det vara en idé att kolla upp Faun från München. 

Sextetten, som har varit med sedan början av tvåtusentalet och nått ganska imponerande försäljningsframgångar i Mellaneuropa, tonsätter både historiska ballader och skriver egen musik  med influenser från olika tidsepoker. 

De kombinerar säckpipa, flöjt, vevlira, didgeridoo och harpa med mer moderna instrument. Texterna är på ett imponerande antal mer eller mindre exotiska språk, som mellanhögtyska, spanska, fornisländska, latin, ungerska och finska. 

Fauns nya singel heter ”Baldur” och är en försmak på det kommande albumet, Pagan, som släpps i slutet av april. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Garmarna – mörkare och mer elektroniska än någonsin

Efter femton ganska tillbakadragna år är Garmarna tillbaka med ett nytt album. Zero fick ett …