Friday , February 26 2021

Lisa Gerrard – ny skiva med Dead Can Dance-keyboardist

Tillhör du dem som förälskat sig i Lisa Gerrards mezzosopranstämma, antingen genom fantastiska Dead Can Dance eller hennes samarbeten med Patrick Cassidy, Klaus Schulze och Hans Zimmer?

Okej, i så fall kommer 2021 att bli ett bra år. Lisa Gerrard och Dead Can Dances livekeyboardist Jules Maxwell har nämligen ett album på gång. 

Detta kommer att heta Burn och är planerat till början av maj. 

“It is with great pleasure that I share this collaboration with Jules Maxwell,” säger Lisa Gerrard. “Jules and I began our creative journey with Dead Can Dance. We realised that we could connect through improvisation and that musical exploration continues to evolve with this present work.”

För mer information rekommenderas Lisa Gerrards Facebooksida. 

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Garmarna

Garmarna & Maxida Märak: Över gränsen

Garmarna och Maxida Märak släpper en animerad video till "Över gränsen".