Friday , October 7 2022

Avra & Ida Long – “I’m Off With You”

Nu över till en elektronisk dansgolvsrökare, som både har åttiotalsvibbar och låter 2021.

Bakom maskinerna står technoproducenten Avra, som bjuder på rullande trummor, arpeggios och aggressiva basgångar.

Bakom mikrofonen hittar vi dansaren, sångerskan och artisten Ida Long, vars vackra röst tidigare hörts i olika tv-produktioner.

Deras ”I’m Off With You” är en blandning av synthwave och poplåt i mörk kostym. Stämningsfulla, svepande och pulserande syntar som driver oss genom ett stort ljudlandskap.

Bland inspirationskällorna nämner Ida Long bland andra Lykke Li och Ultravox. Hon beskriver ”I’m Off With You” som ”en låt om den hunger som både är seriöst fånig och totalt drabbande i en crush. …” 

För bra för att missa! Lyssna här:  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

RAMN – “En krona av ormar”

Låt oss titta närmare på en intressant Göteborgsduo. RAMN, som består av rutinerade Mattias och …