En gata med bostäder

Stort musikintresse kan få en att byta bostad

Det finns flera anledningar till att man vill byta bostad. Jobb och studier tillhör de vanligaste, men det kan även vara på grund av ett stort musikintresse. Till exempel att bo närmare där det finns tillgång till fler konserter. 

Oavsett ålder och intressen kan många känna behov av att bo närmare större städer, där det finns ett större utbud av nöjesliv, jobb, studier eller shopping. Några söker sig till boende så nära centrum som möjligt medan andra föredrar att bara komma närmare. Vilken typ av boende och plats beror på ens behov, personlighet och ekonomi. 

Nackdelen med boende mitt i en storstad är högre hyror och att det kan ta lång tid innan man hittar något som matchar ens behov. Å andra sidan kan det vara stor skillnad mellan de olika städerna och de olika områdena som finns i storstäderna, och det finns ju många storstäder med rikt utbud i Sverige. 

Kanske många främst tänker på Stockholm, Göteborg och Malmö när man nämner storstad. Men även om städer som Uppsala, Örebro och Linköping inte är lika stora som Sveriges tre största, så kan de ändå ha ett rikt utbud av studier, jobb och nöjesliv. Vill du söka efter hyresbostäder i en storstad, så bör du börja så snart du känner av behovet då konkurrensen kan vara stor.

Fördelar och nackdelar med boende i storstad
Vissa fördelar överväger nackdelarna, beroende på vad man söker och vilken typ av person man är. Storstadsliv är inte menat för alla, vilket är tur. Annars skulle det ju vara ännu svårare att få tag i boende i en storstad.

Den klara fördelen med att bo i en av de tre största storstäderna i Sverige är det stora utbudet av nöjesliv, shopping, studier och jobb. Däremot finns där också fler invånare, vilket gör att det kan bli trångt på många ställen och man har mer konkurrens då man söker jobb. 

Musikintresserade söker sig gärna till städer som kan förse dem med mer underhållning av både större och mindre konserter, vilket bland annat inkluderar de tre största städerna. Föredrar man att bo utanför city, så finns det alltid god tillgång till olika typer av kollektivtrafik i storstäder, och ofta även i områden och orter i nära anslutning. 

För de som njuter av att besöka olika restauranger och pubar, så finns det fler möjligheter i en storstad. Det finns flera olika typer av restauranger att välja mellan och det är längre öppettider. Man kan mer eller mindre välja och vraka, men under vissa tider är det klokt att beställa bord för att vara säker på att det finns plats. 

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …