Wednesday , September 28 2022

Nostalgisk och elektronisk sommarsingel från Lustans Lakejer

På 1960-talet sjöng fantastiske Charles Aznavour de numera klassiska raderna: 

”Yesterday when I was young
The taste of life was sweet as rain upon my tongue
I lived by night and shunned the naked light of day
And only now I see how the years ran away…”

Nu, nästan femtio år senare, bjuder Sveriges största eleganter, Lustans Lakejer, på liknande nostalgi. Deras nya singel heter ”En gång när jag var 17” och leder tankarna till ett svunnet åttiotal, när mörka syntslingor och nattlig dekadens stod på dagordningen. 

Om någon undrar över omslagsfotot på en ung Johan Kinde och en fager nymf, så är det taget av Anders Engström och utspelar sig ”a long time ago, in a dressing room far, far away…”

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lustans Lakejer – “Rialto”

1985 gav Ulf Lundell ut den mörka skilsmässoskivan Den vassa eggen, som innehöll den gripande …