Hangover Square – Painting With An Open Heart

Betyg - 8

8

Engelsk orkestrerad folkpop med djup, skönhet, svärta och modernt sound.  

User Rating: Be the first one !
Hangover Square - Painting With An Open Heart
Skivbolag: Egen prod.

Första gången jag stiftade bekantskap med Victoria Bourne och Chris Harper var med deras rockiga punkbluesband Husky Tones som jag skattar högt. I bandet Hangover Square gör paret någonting helt annat och mycket lugnare. Painting With An Open Heart är som balsam för själen och Bourne visar vilken utmärkt sångerska hon är.

Hangover Square består av fyra pers: nämnda Bourne på sång, piano, synthar och trummor, likaså nämnde Harper på gitarrer, bakgrundssång och orkestrering, Mat Sampson på bas och Andy Edwards på trummor. Om ni känner igen Edwards namn beror det förmodligen på att han har lirat med storheter som Robert Plant, IQ och Quill. Painting With An Open Heart inleds instrumentalt med ”The Midnight Bell” för att följas av ”Retreat to Hangover Square” där Victoria Bournes fina sångröst får full frihet. Det är vackert, folkligt på engelskt vis och med en sorgligt poetisk text om ensamhet, förstärkt av fina stråkar och ett känsligt arrangemang. Så skulle hela skivan kunna beskrivas. Det vilar ett lugn över den, eftertänksamhet, stillhet. Många band/artister har på senare tid reflekterat över allt det Corona fört med sig: ensamheten, rädslan, instängdheten, frustrationen av att inte kunna träffa nära och kära, och allting man gått miste om, inte minst kulturellt, men hittills har jag inte hört någon platta som fötts ur allt detta och blivit lika vacker och innerlig som den här är. Painting With An Open Heart är verkligen målad med fingertoppskänsla och min upplevelse när jag lyssnar är mycket som att befinna sig i det tillstånd mellan dröm och vakenhet man kan uppleva ibland när man kvicknar till efter några timmars sömn och inte är säker på om man fortfarande befinner sig i det undermedvetna eller i det vi kallar verklighet. Vidare är produktionen här utmärkt, sången superb, det är mycket själ och hjärta, men också mörkt och dystert, ja nästan lite skrämmande ibland, så förvänta er inte några rosa bomullsmoln. Men även svärta kan erbjuda skönhet och det visar Hangover Square med all önskad tydlighet.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Brooke Benson – I Am The Sun

Brooke Benson ömsom sjunger, ömsom berättar rytmiskt på sin nya sjuspårs-ep och resultatet är en …