Stilla Havet – Samtiden Sliter Oss Isär

Betyg - 7

7

Synthpop med new wave-känsla och postpunkiga gitarrer på svenska.

User Rating: Be the first one !
Stilla Havet - Samtiden Sliter Oss Isär
Skivbolag: Novoton

Stilla Havet är tillbaka med en ny platta som låter rätt mycket som den förra, vilket torde tillfredsställa fansen. Samtiden Sliter Oss Isär är gruppens tredje. Den förra kom för två år sedan, men tiden tycks inte ha påverkat gruppens musikstil eller popkänsla i någon större utsträckning.

Stockholmstrion Stilla Havet består av Elias Eriksson, August Borg och Jeanette Axlander och den röda vinylens spår döljer åtta låtar, de flesta går i snabbt tempo och kan säkert få en och annan att dra på sig dansskorna. Texterna är som tidigare på svenska och sångaren Elias Eriksson låter fortfarande som en mycket ung Per Gessle. Bandet inleder träffsäkert och starkt med ett spår kallat ”Dimman” som sätter sig rätt fort. Likaså gör den väldigt nutidsbaserade men samtidigt positiva ”Disco 2020” med en refräng där Eliasson upprepar mantrat ”vi ska aldrig dö, vi är starkare än de som dör”. Den låten släpptes som första singel från plattan, ett bra val. Tredje spåret jag gillar riktigt jävla mycket heter ”Dunkar kallt” och känns mer vildsint och smärtsamt än de övriga. Med detta inte sagt att övriga låtar är dåliga eller svaga, det är de inte, så de nämnda bör först och främst ses som de högsta bergstopparna i ett topografiskt landskap. Det är de jag minns bäst och som ger mig mest att lyssna på, åtminstone för tillfället. Ljudmässigt håller plattan jämn och hög standard, producerad av bandmedlemmarna själva tillsammans med italiensk-brittiska M!R!M (Jack Milwaukee). Utan att ha sett Stilla Havet live än, vågar jag gissa att bandet kan få igång en klubbpublik rätt bra när de framför det här materialet. Allting annat verkar tämligen otänkbart.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Julian Brandt – “AI: (Stephen Hawking Version)”

Han är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby.  Han har samarbetat med …