Annette – kommande kultfilm med Sparks

Spännande saker är på gång i kulturvärlden!

Ron och Russell Mael, a k a Sparks, har samarbetat med den prisbelönta regissören Leos Carax (känd från kultfilmer som Holy Motors och Boy Meets Girl) och skrivit en rockopera i filmtappning. 

Annette berättar historien om komikern Henry (Adam Driver) och den berömda sångerskan Ann (Marion Cotillard). Ett lyckligt och glamoröst par, vars liv förändras fullständigt när deras dotter Annette – ett barn med en mycket speciell gåva – föds.

Annette öppnar årets filmfestival i Cannes och kommer därefter att kunna hyras online. Redan nu erbjuds ett smakprov i form av ”So May We Start”, som ni kan höra här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Sparks

Sparks till Sverige

Två spelningar i sommar.