Thursday , December 1 2022

Annette – kommande kultfilm med Sparks

Spännande saker är på gång i kulturvärlden!

Ron och Russell Mael, a k a Sparks, har samarbetat med den prisbelönta regissören Leos Carax (känd från kultfilmer som Holy Motors och Boy Meets Girl) och skrivit en rockopera i filmtappning. 

Annette berättar historien om komikern Henry (Adam Driver) och den berömda sångerskan Ann (Marion Cotillard). Ett lyckligt och glamoröst par, vars liv förändras fullständigt när deras dotter Annette – ett barn med en mycket speciell gåva – föds.

Annette öppnar årets filmfestival i Cannes och kommer därefter att kunna hyras online. Redan nu erbjuds ett smakprov i form av ”So May We Start”, som ni kan höra här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Sparks

Sparks till Sverige

Två spelningar i sommar.