Wednesday , February 1 2023

Dokumentärfilm om Sparks

Gillar du bröderna Ron och Russell Mael och deras teatrala kultband Sparks?

Okej, då har du en filmupplevelse att se fram emot! 

Regissören Edgar Wright, som ligger bakom succéer som Shaun Of The Dead, Hot Fuzz och Baby Driver, presenterade nyligen den första trailern för sin efterlängtade dokumentär om Sparks.

Filmen heter The Sparks Brothers och Edgar Wright beskriver den enligt följande: 

“I’d always been curious about doing a documentary, I was always impressed by directors who could seem to sort of be doing a feature film and a documentary in tandem, like Scorsese. But most of all, I felt like making the film was easier for me than to carry on telling my friends how great I thought Sparks was – easier for me to make a two-hour film than spend four hours at dinner trying to extol my love.”

Filmen innehåller intervjuer med medlemmar från Duran Duran, New Order, Sex Pistols och Suede, som alla är stora Sparks-fans. 

The Sparks Brothers hade premiär på Sundance Film Festival i förra veckan. Nu är det bara att hoppas att vi snart kan ta del av den även i Sverige! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Sparks

Sparks till Sverige

Två spelningar i sommar.