Sedona Port – “Run With Me”

Nu över till ett nytt och intressant projekt.

Nämligen Sedona Port, som startades i våras och beskriver sitt sound som ”en modern mix av Depeche Mode, U2, Hurts och Coldplay”.

Sedona Port består huvudsakligen av låtskrivaren och producenten Patrik Pistol (jo, det är hans riktiga namn) från Stockholm. Patrik, som tidigare jobbat med välkända artister som Alexander Bard och Dr. Alban, skriver och producerar låtarna själv och tar sedan in olika sångare beroende på vad som passar i sammanhanget.

På debutsingeln, ”Run With Me”, samarbetar han med Jamie Wiltshire från Cambridge. De båda hittade varandra på ett musikforum och märkte snabbt att de delade samma visioner. Patrik berättar:
– Jag skrev ”Run With Me” för ett par månader sedan, när jag kände mig fast i samma jobb och samma gamla vanor. Jag fick panik och ville bara rymma iväg och starta något nytt. Låten handlar alltså om att våga släppa taget om sin trygga men trista vardag för att söka något man drömmer om. Soundet är inspirerat av Depeche Modes Violator och U2:s The Joshua Tree. Det lyser igenom på ett flertal sätt, eftersom Jamies röst är väldigt lik Bonos.

Patrik Pistol kommer att försöka släppa en ny singel var sjätte vecka det kommande året. Först en cover på Talk Talks klassiker ”Such A Shame”. Därefter bara egenskrivet material.

Undrar någon förresten över bandnamnet? Patrik har en bra historia som förklaring:
– Jag bilade runt i USA en sommar. När jag besökte den vackra staden Sedona i Arizona tog jag en helikoptertur över de magnifika bergen i omgivningen. Då började helikopterpiloten prata om ”The Sedona Port”, som tydligen skulle vara en portal som utomjordingar använde för att besöka jorden. Jag såg tyvärr aldrig själva portalen, men fastnade direkt för både konceptet och namnet.

Ni hör ”Run With Me” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ny stark singel från Gareth Jones band, Of Love and Lust (OLAL)

Stjärnproducenten Gareth Jones har jobbat med många stora namn, som Depeche Mode, Erasure, Interpol, Nick …