Das Elite – “Confession”

Bakom projektnamnet Das Elite hittar vi den Gävlebaserade producenten och musikern Andreas Ahlenius, som tidigare jobbat med fina artister som Julian Lennon, Thomas Di Leva, The Church, Miss Li, Ola Salo och Anna Ternheim.

Ahlenius beskriver Das Elite som “en tillflyktsort, där elektronisk melankoli sätter tonen” och det musikaliska uttrycket är influerat av en känsla av att inte riktigt höra hemma någonstans, men samtidigt överallt.

Hans nya singel “Confession” är, föga förvånande, en ganska mörk historia. Det blir inte som man vill,  men allt måste ju snurra på ändå. ”Vi kan dö tillsammans, flyga iväg och till slut hitta hem”.

Gillar ni välproducerad elektronisk pop med vissa Depeche Mode-vibbar? Ja, då finns det all anledning att kolla upp Das Elite. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

David Josephson – “Misslyckandets estetik (Diamond Heist Remix)”

David Josephson, bekant från ambitiösa Nervous City, Nervous Self, brukar referera till Leonard Cohen och …