Wednesday , September 28 2022

Gary Numan – streamad konsert den 17 juni

Ser ni fram emot Gary Numans nittonde album, Intruder? 

Okej, då har ni en del trevligheter framför er. Först och främst kommer själva skivan den 21 maj, och av vad vi hört hittills, så låter det mycket lovande. 

Men inte nog med det. Maskinrockens konung kommer dessutom att bjuda på en streamad konsert den 17 juni, som går igenom hela Intruder, men även plockar godbitar från olika delar av hans mer än fyrtioåriga karriär. 

Alla som förhandsbeställer Intruder från Numans onlinebutik får en länk, som gör det möjligt att inhandla rabatterade konsertbiljetter. 

Intruder är inspelad i Gary Numans studio i Los Angeles och är i viss utsträckning ett konceptalbum. Han förklarar: 
– It looks at climate change from the planet’s point of view. If Earth could speak, and feel things the way we do, what would it say? How would it feel?

Numan menar att mänskligheten gått alldeles för långt i sin själviskhet och måste börja ta ansvar för framtiden:
– The planet sees us as its children now grown into callous selfishness, with a total disregard for it’s well being. It feels betrayed, hurt and ravaged. Disillusioned and heartbroken it is now fighting back. Essentially, it considers human kind to be a virus attacking the planet.

Ni hör Mr. Numans senaste EP här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

David Bowie live i Los Angeles 1974 på bildskiva

They call them the Diamond Dogs.