Saturday , July 13 2024

Ras Bolding – exklusiv konsert för gengångare!

Med sin kreativa mix av new wave, bitpop och mörk electro har Ras Bolding blivit något av en kultartist i sitt hemland, Danmark (läs gärna mer on honom i vår intervju här). 

Förutom att vara musiker är Ras även journalist, novellförfattare, DJ, serietecknare, driver den alternativa klubben Golem i Odense och kan till och med titulera sig baron (!).

Alltid fylld med kreativa idéer brukar han ständigt utveckla nya koncept, och den här gången har han överträffat sig själv. Ras Boldings senaste projekt är nämligen en konsert för gengångare!

Bakgrunden är följande: Coronapandemin har stängt ner klubbverksamheten i hela Europa. Streamade konserter är visserligen trevliga, men förhållandevis ooriginella. Ras Bolding tänkte, som vanligt, utanför boxen och kontaktade Magasinet i Odense, en konsertlokal som enligt vissa källor är hemsökt av osaliga andar.

Ras ambition är att spela för de eventuella spöken och vålnader som befinner sig i lokalen. Han har valt ut låtar som stämningsmässigt passar temat och kommer att flankeras av Marie Makaber och Olivia Obskur på bakgrundssång och elektronik. Naturligtvis bjuds det även på neonljus och en mäktig lasershow. ”Man måste anstränga sig lite om man ska väcka de döda”, menar Ras. 

Enligt Ras Bolding är fördelarna många. Konserten blir totalt säker ur Coronasynpunkt och inkluderar en minoritetsgrupp i samhället, de sorgligt bortglömda gengångarna. Helt i projektets anda kommer de tre musikerna att börja kvällen med en seans.

Men hur ska vi som (ännu) inte blivit osaliga andar kunna beskåda tillställningen? Jo, Ras hälsar att konserten kommer att filmas för att senare publiceras online, så att både musikälskare och spökjägare noggrant kan analysera innehållet. Ingen vet riktigt vad som kommer att fångas av kamerorna…   

Konserten tillägnas den kanadensisk-amerikanska illusionisten, skribenten och föreläsaren James Randi, som lämnade jordelivet förra året.

KONCERT FOR GENFÆRD – MAGASINET, ODENSE – 1. MAJ, MIDNAT. Läs mer här! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Jullåt från Ras Bolding

Med sin kreativa mix av new wave, bitpop och mörk electro har danske Ras Bolding …