Sunday , November 27 2022

Ash Code, Ras Bolding och Stranger Things-tema på Klub Golems Halloweenfest

Halloween närmar sig och den 28 oktober firar danska Klub Golem sitt sextonårsjubileum genom att bjuda på Stranger Things-tema. Besökarna kan se fram emot två konserter.

Å ena sidan den italienska darkwave-trion ASH CODE, som tidigare delat scen med fina band som Clan of Xymox, She Past Away, Front Line Assembly, Covenant, Agent Side Grinder och New Model Army.

Å andra sidan Mr. Golem själv, RAS BOLDING, som med sin kreativa mix av new wave, bitpop och mörk electro blivit något av en kultartist i sitt hemland. På scen har han med sig Olivia Obskur på sång och keyboards, Emmelie Eddike på ytterligare syntar och Max Kaos som hologram-VJ. Med tanke på Stranger Things-temat är det inte omöjligt att en Kate Bush-tolkning blir aktuell…

Som choklad på det danska wienerbrødet bjuder ett halvdussin DJ:s på dansant och stämningsmässigt mörk musik, från EBM till neofolk.  

Evenemanget äger rum på Kulturmaskinen i Odense. Dörrarna öppnar klockan 20 och stänger klockan 02. Inträdet kostar 50 danska kronor. Läs mer här!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Klubb Golem tillbaka – Ras Bolding berättar

De senaste månaderna har varit tuffa för musikarrangörerna. Nu verkar saker dock långsamt gå åt …