Saturday , April 13 2024

Rusty Egan – dokumentär och soundtrack med Blitz-tema

Rusty Egan har en minst sagt intressant karriär att titta tillbaka på.

Förutom att ha spelat i The Rich Kids, The Misfits, The Skids och självaste Visage, så var han även DJ på den legendariska new romantic-klubben Blitz, där han introducerade band som Kraftwerk, Cabaret Voltaire, The Human League och Yellow Magic Orchestra för den brittiska klubbpubliken. 1982 startade han den välkända nattklubben Camden Palace i London och fortsatte att influera den elektroniska musikens framväxt i Storbritannien.  

Alla som vill veta mer om Rusty Egan och new romantic-scenen bör titta på dokumentärfilmen BLITZED, som nyligen hade premiär på kulturkanalen Sky Arts. Det finns även all anledning att kolla upp Campfire-specialen om Blitz den 25 mars. Musikvideon till Rusty Egans nya singel, ”When We Were Young”, kommer att presenteras och han kommer att berätta anekdoter från framgångsåren under slutet av sjuttio- och början av åttiotalet. Läs mer här!

För att hamna i rätt sinnesstämning rekommenderas soundtracket till BLITZED, där vid sidan av Mr. Egan själv även bland andra Boy George, Wolfgang Flür och Midge Ure medverkar. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Midge Ure

Ny samling från Midge Ure

Udda spår från 41 år.