Saturday , April 17 2021

Rusty Egan – dokumentär och soundtrack med Blitz-tema

Rusty Egan har en minst sagt intressant karriär att titta tillbaka på.

Förutom att ha spelat i The Rich Kids, The Misfits, The Skids och självaste Visage, så var han även DJ på den legendariska new romantic-klubben Blitz, där han introducerade band som Kraftwerk, Cabaret Voltaire, The Human League och Yellow Magic Orchestra för den brittiska klubbpubliken. 1982 startade han den välkända nattklubben Camden Palace i London och fortsatte att influera den elektroniska musikens framväxt i Storbritannien.  

Alla som vill veta mer om Rusty Egan och new romantic-scenen bör titta på dokumentärfilmen BLITZED, som nyligen hade premiär på kulturkanalen Sky Arts. Det finns även all anledning att kolla upp Campfire-specialen om Blitz den 25 mars. Musikvideon till Rusty Egans nya singel, ”When We Were Young”, kommer att presenteras och han kommer att berätta anekdoter från framgångsåren under slutet av sjuttio- och början av åttiotalet. Läs mer här!

För att hamna i rätt sinnesstämning rekommenderas soundtracket till BLITZED, där vid sidan av Mr. Egan själv även bland andra Boy George, Wolfgang Flür och Midge Ure medverkar. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

MIdge Ure

Midge Ure till Sverige

Och tillbaka till 1980.