Thursday , August 11 2022

Gothmetal-eliten tolkar Depeche Mode!

Låt oss titta närmare på ett gränsöverskridande och mycket intressant projekt! 

Den brasilianske gothrockaren Libra har samlat ihop kollegor från storsäljande band som Paradise Lost, My Dying BrideMoonspell, Apocalyptica, Type O Negative och Within Temptation för att spela in en cover på Depeche Modes ”It Doesn’t Matter Two”.   

Libra berättar om tolkningen: 
”Since I was a kid, Depeche Mode has been one of the biggest influences of my musical development. So I chose, and completely re-arranged, one of my favorite songs, called ”It Doesn’t Matter Two” from the album Black Celebration. I only invited artists who I respect, admire, and even some of my personal heroes.”

Aaron Stainthorpe från My Dying Bride kompletterar:
“Believe it or not, but I was actually a member of the Depeche Mode Fan Club way back when Violator was released. I adored the band and was the only person wearing a Depeche Mode sweatshirt in the notorious rock bar The Frog & Toad in Bradford…”

Gothmetal-eliten bjuder på en väldigt mäktig version, där smäktande stråkar, tunga gitarrpartier och passionerad sång delar på utrymmet. Zero Magazine nickar imponerat och ger en tumme upp.  

Som pricken över ”i” går hälften av intäkterna till International Association For Suicide Prevention. Köp, avnjut och stöd en god sak! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Dave Gahan och Soulsavers släpper albumet “Imposter”

Efter drygt 100 miljoner sålda skivor skulle Dave Gahan kunna tillbringa dagarna på sofflocket eller …