Gothmetal-eliten tolkar Depeche Mode!

Låt oss titta närmare på ett gränsöverskridande och mycket intressant projekt! 

Den brasilianske gothrockaren Libra har samlat ihop kollegor från storsäljande band som Paradise Lost, My Dying BrideMoonspell, Apocalyptica, Type O Negative och Within Temptation för att spela in en cover på Depeche Modes ”It Doesn’t Matter Two”.   

Libra berättar om tolkningen: 
”Since I was a kid, Depeche Mode has been one of the biggest influences of my musical development. So I chose, and completely re-arranged, one of my favorite songs, called ”It Doesn’t Matter Two” from the album Black Celebration. I only invited artists who I respect, admire, and even some of my personal heroes.”

Aaron Stainthorpe från My Dying Bride kompletterar:
“Believe it or not, but I was actually a member of the Depeche Mode Fan Club way back when Violator was released. I adored the band and was the only person wearing a Depeche Mode sweatshirt in the notorious rock bar The Frog & Toad in Bradford…”

Gothmetal-eliten bjuder på en väldigt mäktig version, där smäktande stråkar, tunga gitarrpartier och passionerad sång delar på utrymmet. Zero Magazine nickar imponerat och ger en tumme upp.  

Som pricken över ”i” går hälften av intäkterna till International Association For Suicide Prevention. Köp, avnjut och stöd en god sak! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ny stark singel från Gareth Jones band, Of Love and Lust (OLAL)

Stjärnproducenten Gareth Jones har jobbat med många stora namn, som Depeche Mode, Erasure, Interpol, Nick …