Wednesday , November 30 2022

DeLaurentis – “den felande länken mellan pop och artificiell intelligens”

Ett av de hetaste namnen på den franska electronicascenen för tillfället är DeLaurentis från Toulouse.

Efter att ha studerat på konservatoriet för musik, dans och teater i Perpignan startade hon sin karriär genom att skriva för TV-program och modevisningar. 

DeLaurentis håller nu på att slutföra sitt debutalbum, Unica, en tio spår lång konceptuell berättelse om en mänsklig konstnär och hennes digitala alter ego. Programbeskrivningen lyder ”an ideal connection between woman and machine, the missing link between pop and artificial intelligence”. 

Bland influenserna hittar vi Brian Eno, Giorgio Moroder, Laurie Anderson och Daft Punk. Värt att kolla upp? Definitivt! Lyssna på nya “Pegasus” här:    

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!