DeLaurentis – “den felande länken mellan pop och artificiell intelligens”

Ett av de hetaste namnen på den franska electronicascenen för tillfället är DeLaurentis från Toulouse.

Efter att ha studerat på konservatoriet för musik, dans och teater i Perpignan startade hon sin karriär genom att skriva för TV-program och modevisningar. 

DeLaurentis håller nu på att slutföra sitt debutalbum, Unica, en tio spår lång konceptuell berättelse om en mänsklig konstnär och hennes digitala alter ego. Programbeskrivningen lyder ”an ideal connection between woman and machine, the missing link between pop and artificial intelligence”. 

Bland influenserna hittar vi Brian Eno, Giorgio Moroder, Laurie Anderson och Daft Punk. Värt att kolla upp? Definitivt! Lyssna på nya “Pegasus” här:    

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!