Friday , September 18 2020

Nicolas Godin från Air släpper en ny singel: ”The Border”

Kommer ni ihåg det franska bandet Air, som var populära runt sekelskiftet? 

Alldeles säkert gör de flesta det. 

Om inte, så finns det  all anledning att kolla upp dem. Både Moon Safari, 10 000 Hz Legend och Talkie Walkie är nämligen alldeles utmärkta skivor i gränslandet mellan electronica, kitschpop och intellektualiserad easy-listening. 

Missa förresten inte heller Sofia Coppolas gripande filmdrama The Virgin Suicides, där Air gjorde soundtracket. 

Den ena halvan av Air, Nicolas Godin, släppte häromåret ett uppskattat soloalbum. Nu är han tillbaka med nytt solomaterial i form av singeln ”The Border”.

Enligt Godin är ”The Border” inspirerad av den kända tyska arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, som var en del av Bauhaus-rörelsen och väckte internationell uppmärksamhet på världsutställningen i Barcelona 1929.

Hur det låter? Elektroniskt, snyggt, svävande och med robotsång. Jodå – den här veckan har börjat bra!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!