Wednesday , July 17 2024

Nicolas Godin från Air släpper en ny singel: ”The Border”

Kommer ni ihåg det franska bandet Air, som var populära runt sekelskiftet? 

Alldeles säkert gör de flesta det. 

Om inte, så finns det  all anledning att kolla upp dem. Både Moon Safari, 10 000 Hz Legend och Talkie Walkie är nämligen alldeles utmärkta skivor i gränslandet mellan electronica, kitschpop och intellektualiserad easy-listening. 

Missa förresten inte heller Sofia Coppolas gripande filmdrama The Virgin Suicides, där Air gjorde soundtracket. 

Den ena halvan av Air, Nicolas Godin, släppte häromåret ett uppskattat soloalbum. Nu är han tillbaka med nytt solomaterial i form av singeln ”The Border”.

Enligt Godin är ”The Border” inspirerad av den kända tyska arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, som var en del av Bauhaus-rörelsen och väckte internationell uppmärksamhet på världsutställningen i Barcelona 1929.

Hur det låter? Elektroniskt, snyggt, svävande och med robotsång. Jodå – den här veckan har börjat bra!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!